Powerjoga není joga

18.02.2014 09:08

Powerjóga je styl cvičení. S klasickou jógou má mnoho společného, ale zároveň zde existují obrovské rozdíly. Záleží, co hledáte. Powerjóga Vás dokáže přivést ke zdraví a harmonii těla, ducha i mysli. Pokud začnete cvičit kvůli zlepšení kondice, zdokonalení těla, potlačení bolesti zad a navrácení flexibility, první změny, které v krátkém čase uvidíte a pocítíte, se budou týkat právě Vašeho těla.  

 

 

Z powerjógy jako stylu cvičení se však může stát Váš životní styl. V této fázi pocítíte změny, které se budou odehrávat hlavně uvnitř Vaší mysli. Začnete myslet pozitivně, zlepší se Vám koncentrace a hlavně se naučíte vypnout a relaxovat. Kombinace pravidelného tělesného cvičení a rozvíjení volnosti myšlenek spojené s psychickým odpočinkem otevírají třetí fázi, ve které dochází k psychosomatickému propojení vlivů powerjógy. Začnete vypadat mladší, protože se skutečně zpomalí stárnutí Vaší mysli i Vašeho těla. 

 

 

Powerjóga je tedy cestou, po které můžete dojít hodně daleko. Od klasické jógy si vypůjčila jednotlivé pozice - tzv. ásany, které se střídají plynule za sebou v dynamickém tempu. Celé tělo je souměrně posilováno, zatěžováno, protahováno a uvolňováno díky unikátní kombinaci fyzioterapeutických a strečinkových metod. Souměrnost spočívá v paralelním posílení jednoho svalu a protažení druhého svalu. Power znamená síla - proto si nemyslete, že se při cvičení nezapotíte. Zapotíte a pořádně. Zde je důležité, dodržovat pravidlo: dýchat, dýchat, dýchat, nedělat nic přes bolest, ale zároveň se nešetřit. Při pravidelném cvičení dvakrát až třikrát týdně zpozorujete viditelné změny na Vašem těle a začínající změny ve Vaší mysli nejen Vy, ale i Vaše okolí.